Avui tancat 972 21 45 34 618 47 33 66
Temps de lectura 1 min.

Tots els nadons ploren de tant en tant i és en els tres primers mesos de vida quan ho fan més. Però si el teu bebè té moments de plor agut diverses vegades a la setmana, està inquiet i mostra dificultat per tranquil·litzar-se, podria ser signe de còlic del lactant.

El còlic del lactant és una afecció que afecta nadons menors de 4 mesos, no sol ser greu i tendeix a desaparèixer per sí sola. Avui t'expliquem què és i com pots ajudar a alleujar els símptomes.

CÒLIC DEL LACTANT: QUÈ ÉS

Comunament, el còlic del lactant dura més de 3 hores i es dona més de 3 dies a la setmana, allargant-se més de 3 setmanes. Més concretament, podem dir que es defineix com el plor inconsolable que comença de manera sobtada, predominantment a la tarda-nit, acompanyat de rigidesa del tronc o de les extremitats.

Són molts els factors que es relacionen amb l'aparició d'aquests còlics, per exemple: el tipus de llet que pren el nadó, l'alimentació de la seva mare a la lactància, immaduresa del sistema digestiu o intolerància a la lactosa.

Cólico del lactante

CONSELLS PER ALLEUJAR EL CÒLIC DEL LACTANT

Sense existir una solució que elimini el còlic del lactant, sí que hi ha alguns consells que et poden ajudar a alleujar els símptomes al teu nadó.

  • Fer massatges abdominals. Massageja-li la panxa amb suaus moviments en el sentit de les agulles del rellotge. Si ho acompanyes amb alguna crema o oli et serà més fàcil.
  • Usar probiòtics. Pregunta sempre a la teva farmàcia i segueix el consell del professional sanitari abans de fer-los servir.
  • Procurar que no tragui aire en mamar o prendre el biberó. I recorda afavorir l'expulsió d'aire després de la presa, propiciant que eructi.
  • Seguir una dieta equilibrada si dones el pit, evitant especialment aliments flatulents.

També pots col·locar el teu bebè de cap per avall a la falda i fregar-li amb suavitat l'esquena, o provar a reduir l'estimulació ambiental per ajudar a reduir la seva inquietud i afavorir-ne el relax.

Encara que pot ser una situació estressant, tingues en compte que els episodis de còlics passen i no acostumen a ser rellevants i, encara que plori descontroladament, amb aquests consells l'ajudaràs a sentir-se reconfortat.

I sobretot, compta sempre amb un professional sanitari per garantir el benestar del teu nadó. A prop teu sempre tens una farmàcia, segueix el seu consell!