Avui: 08:45-13:15 h , 16:30-20:15 h 972 21 45 34 618 47 33 66
Temps de lectura 2 min.

Dins el procés d'envelliment de la pell resulta habitual i comú veure l'aparició de taques fosques, berrugues, arrugues i punts vermells. Aquests punts vermells són motiu comú de consulta del dermatòleg per sol·licitar informació.

 En general, els punts vermells a la pell solen ser inofensius. Aquests punts vermells apareixen amb molta freqüència en tot tipus de pells, i solen ser considerats un signe d'envelliment cutani, encara que també poden aparèixer com a símptoma d'altres malalties o exposició a agents químics.

En principi, no cal preocupar-se, tret que s’experimenti una simptomatologia dolorosa, canvis de coloració o picor intensa. Recorda sempre preguntar-li al teu farmacèutic davant qualsevol dubte.

punts vermells a la pell

DEFINICIÓ I FORMA DE PRESENTACIÓ

Els punts vermells, robí o cherry angioma, científicament coneguts com a angioma capil·lar adquirit, són lesions d'origen vascular en forma de cúpula o  planes. Petites dilatacions capil·lars que s'originen per fallades en el sistema vascular, com si fossin varius, que emergeixen a la superfície de la pell.

Poden aparèixer a qualsevol edat, encara que generalment surten en l'edat adulta (sobretot, a partir dels 40 anys). Les persones d'edat avançada poden arribar a tenir entre 50 i 100 angiomes en tot el seu tronc.

Així, són tumoracions benignes que apareixeran a la superfície de la pell sense complicacions. La seva localització preferent és el tronc, sobretot l'esquena; també poden localitzar-se en qualsevol altra part del cos, com les extremitats superiors, les inferiors, el coll, la cara i el cuir cabellut, encara que en menor nombre.

De per si, es desconeixen la seva etiologia i les causes exactes d'aparició. Igual que, en edats avançades, poden aparèixer altres afeccions benignes pel deteriorament fisiològic de la pell, aquests puntets vermellosos apareixen com altres signes de l'envelliment cutani.

Només en determinats casos, s'ha establert una relació entre la malaltia hepàtica i cirrosi i una quantitat excessivament elevada de puntets vermells presents a la pell.

 El diagnòstic és senzill i ràpid, i en molt poques ocasions és necessari realitzar una biòpsia cutània.

TRACTAMENT DELS PUNTS VERMELLS

El tractament i eliminació dels punts vermells obeeix generalment a un criteri estètic.

És possible utilitzar tractaments i tècniques dermatològiques per poder procedir a la seva eliminació. L’electrocoagulació, la crioteràpia (utilització de nitrogen) o les tècniques làser poden revertir aquestes lesions i eliminar-les de forma eficaç. Per exemple, és eficaç la utilització del làser premut, una eina molt específica per a aquest tipus de lesions. Els vasos lesionats captaran l'energia d'aquest làser i es produirà l'eliminació sense alterar-se la pell sana. Els bisturís elèctrics també són molt utilitzats, però, a diferència de l'anterior tècnica, tenen l'inconvenient que poden danyar els teixits sans adjacents.

Moltes afeccions dermatològiques poden arribar a confondre o evolucionar en un altre tipus de lesions, per la qual cosa cal portar un rigorós seguiment. Visitar al nostre farmacèutic de confiança podrà ajudar-nos, ja que ens assessorarà a fons sobre qualsevol tipus d'afecció.